ZONGULDAK (AA) - Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Türk Kızılayı’nın her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım kuruluşlarından biri olduğunu bildirdi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, sayısız ulusal ve uluslararası önemli olaya müdahale etmiş Türk Kızılayı’nın 29 Ekim – 4 Kasım tarihlerinde Kızılay Haftasını kutladığını ifade etti.

Türk Kızılayı'nın, dün olduğu gibi bugün ve yarın da insan onurunun korunması doğrultusunda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğini aktaran Aygün, şunları kaydetti:

"Zor şartlar altında kalan her insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılayı, din dil, ırk ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışmaktadır. Kızılay, her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım kuruluşlarından biridir. Türk Kızılayı’nın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri sürdüreceğine yürekten inanıyorum."