KARABÜK (AA) - Karabük Kan Merkezi Müdürü Serkan Kahveci, Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu'nu ziyaret etti.

Kahveci, ziyarette yaptığı konuşmada, Karabük Kan Merkezi bünyesinde kullanılmak üzere mobil kan aracı alınması konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türk Kızılayı Safranbolu Şube yönetiminin de kendilerine destek verdiğini ve bazı ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Kahveci, "Yapmamız gereken işleri yapmak için çaba sarf ediyoruz. Planlı olan ziyaretlerimiz devam ediyor. Mobil kan aracını Karabük'e kazandırmak istiyoruz. Bizler ayrıca Bartın'a da hizmet veriyoruz. Şu anda kullandığımız mobil kan aracımız mevcut termal konforu olmayan bir araç, yeterli kapasitesi olmayan bir araç. Standartlara uygun araçların Karabük'e kazandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu aracı kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla almayı planladıklarını anlatan Kahveci, birçok kurumun destek verdiğini kaydetti.

Topaloğlu da ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirterek, göreve gelmelerinin ardından birçok alanda çalışma başlattıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Mobil kan aracı alınmasıyla ilgili çalışma başlattık, istişareler yaptık, ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimizin son aşamasında Safranbolu Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Kan merkezimiz ve Türk Kızılayı olarak mobil kan otobüsünün bölgemize kazandırılması noktasında bir görüş birliğine vardık."