SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı Vezirköprü Şube Başkanı Hakan Kiper, "Kan bağışındaki duyarlılığıyla her zaman yanımızda olan Vezirköprülü vatandaşlarımızın kurban bağışına da duyarsız kalmayacaklarını umuyoruz." dedi.

Kiper, şube binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Türk Kızılayı'nın 1868 yılından bu yana güvenle Türk milletinin hizmetinde olduğunu söyledi.

Vekaleten kurban kesimi yapan Türk Kızılayı'na verilen bağışlarda geçen yıl yüzde 50 artış gerçekleştiğini bildiren Kiper, geçen yıl yurt içinde 21 bin, yurt dışında da 31 bin bağış yapıldığını anlattı.

Türk Kızılayı'nın bu yıl yurt içinde 740, yurt dışında ise 475 lira bedelle vekaleten kurban kestiğini dile getiren Kiper, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türk Kızılayı'na kurban vekaleti veriyor. Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu bağış, derneğimize olan güveninin açık bir kanıtıdır. Vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Kurbanlar İslami usül ve esaslar çerçevesinde kesilmektedir. Kan bağışındaki duyarlılığıyla her zaman yanımızda olan Vezirköprülü vatandaşlarımızın kurban bağışına da duyarsız kalmayacaklarını umuyoruz."