BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Rektörü ve Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın Cumhurbaşkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Türkçe Bayramı’nın çok olumlu geçtiğini bildirdi.
Rektör Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada,törenin 15 Temmuz Şehitleri anısına "İnsan ve Türkçe" temalı olarak gerçekleştirildiğini belirtti.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adına gerçekleştirilen kapanış programına 46 ülkeden öğrenciler katıldığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:
"İnsan ve Türkçe’ temalı gösterilerle birlikte, Türkçe’nin dostluk, barış ve sevgi mesajları katılımcılar vasıtasıyla tüm dünyaya iletildi. Farklı milliyete ait öğrencilerin yaptıkları gösteriler ise milletlerin sadece konuştukları dil bakımından birbirinden ayrıldığını, gerçekte insanın aynı temel özelliklere sahip olduğunu gösterdi. Yunus Emre Vakfı etkinlikte, dünyanın her zamankinden daha çok sevgi, barış ve kardeşlik çağrısına ihtiyaç duyduğu bir dönemde çağlar ötesinden gelen ‘gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ mesajını tekrar hatırlattı."