ÇANAKKALE (AA) - "Barış İçin Koşuyoruz" sloganıyla Turkcell ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Gelibolu Maratonu" öncesi fidan dikim töreni yapıldı.

Şehitler Abidesi'nin alt bölümünde bulunan Morto Koyu'nda düzenlenen törene, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.

Terzioğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin barış temalı ilk maratonuna isimlerini vermekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Çanakkale’de toprağın altında bütün dünya uluslarının koyun koyuna yattığını hatırlatan Terzioğlu, "Biz de uzun yıllar sürecek, dünyanın en önemli tematik maratonları arasına girmesini istediğimiz Turkcell Gelibolu Maratonu’nun bir sembolü olarak bu barış fidanını Morto Koyu’na dikiyoruz." dedi.

Güzelyalı köyünde, maratona katılan sporcu sayısı kadar fidan dikilerek 10 bin ağaçlık, Turkcell Barış Ormanı’nın oluşturulduğunu belirten Terzioğlu, "Turkcell’in ‘Çanakkale’ye Mektuplar’ projesi kapsamında, 1915’te cevapsız kalan asker mektuplarına verilen yanıt sayısı kadar fidan da yine bu ormanda yerini alacak. Bu sayede Güzelyalı bölgesinde bu sene çıkan yangında büyük hasar gören çamlık bölge yeniden canlandırılacak." diye konuştu.