DÜZCE (AA) - Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, 2017 yılında daha farklı bir Beyazay Derneği olacağını belirterek, "Sadece Türkiye'de değil, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı vasıtasıyla hizmetlerimizi artırma noktasında gayret sarf etmeliyiz." dedi.

Düzce'de düzenlenen derneğin 2016 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Ayva, Türkiye'de ve yurt dışında toplam 83 şubeleri bulunduğunu bildirerek, şube sayısının, hizmet, fayda, insanların problemlerini çözme, destek olma, moral ve el ele verme, kalp ve gönül birliği olması anlamında anlam taşıdığını söyledi.

Gelecek yıl, şimdiye kadar bilinen ve duyulandan farklı bir Beyazay Derneği olacağını aktaran Ayva, "Daha büyük ve daha çaplı işlere girmiş olacak. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hanımefendilerin istekleri doğrultusunda daha büyük işler yapmamız gerekecek. Dolayısıyla sadece Türkiye'de değil, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı vasıtasıyla hizmetlerimizi arttırma noktasında gayret sarf etmeliyiz. Onun için bu toplantı çok önemli. Dostlarımızdan güç almamız, önümüzdeki yıl bizi daha da kuvvetlendirecektir." şeklinde konuştu.

Ayva, hizmet kalitesini ve ekonomik gücü geliştirme noktasında iyi bir 2017 yılı geçireceklerini kaydetti.

Düzce Valiliği bünyesinde kurulan Sivil Toplum Koordinatörlüğünün kendilerine köprü vazifesi sağlayacağını belirten Ayva, "Herkes iyi niyetli olabiliyor ancak anlaşamayabiliyor. Bu çok önemli, çözücü bir nokta. Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu olarak tüm valilerimize aynısını yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bütün derneklerimizin önünü açacak bir uygulamadır." ifadelerini kullandı.

Ayva, ayrıca ihtiyaç sahiplerini istemeye mahkum etmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da ülkenin meselelerini çözmek adına resmi kurumlar kadar sivil toplum kuruluşlarıyla her alanda çalışılması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'de ilk defa bir valilik bünyesinde sivil toplum koordinatörü görevlendirildiğini ifade eden Dağlı, "Sivil toplum kuruluşu üyeleri bu ofise gelip istek ve taleplerini bize bildirecekler. Sizin için çok zor olan bir husus bizim için bir telefon konuşmasıyla çok kolay hale gelebilir. Böyle bir çalışma tarzı sergileyeceğiz." diye konuştu.

Toplantıya, Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir ile derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.