ORDU (AA) - Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Ordu'daki öğrenci evlerinin kapasitesinin geçen yıla göre yüzde 300 artırıldığı bildirildi.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğünün ülke genelinde öğrenci yurdu, pansiyon ve öğrenci evleriyle üniversite öğrencilerine hizmet verdiğini belirtti.

Ordu'da geçen yıl üç öğrenci evi açarak Ordu Üniversitesi öğrencilerine hizmet verdiklerini kaydeden Kolukısaoğlu, "Bu öğrenci evlerinin her birine görevlilerimiz içerisinden uzman olan birer yönetici tayin ettik. Bu yöneticilerimiz aynı zamanda öğrencilerimize rehberlik hizmeti de verdi. Bu sene öğrenci evi kapasitemizi yüzde 300 artırdık." ifadesini kullandı.

Kolukısaoğlu, milletin,15 Temmuz gecesi haince bir girişim ile karşı karşıya kaldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu hadiseden sonra gençliğe yönelik yapılması gereken hizmetler bir kat daha arttı. Biz de bu sene Ordu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülkemizin dört bir köşesinden ilimize üniversite okumak için gelen öğrencilerimize hizmet vermek üzere öğrenci evleri kiraladık. Kapasitemizi elimizden geldiği kadar çoğalttık. İhtiyaç durumuna göre yeni öğrenci evleri açmaya devam edeceğiz."

Kent merkezinde açılan öğrenci evlerinde kalacak öğrencilerden kira talep edilmediğine dikkati çeken Kolukısaoğlu, evler için bazı işlemler yapılması gerektiğini belirtti.

Kolukısaoğlu, şunları kaydetti:

"Açtığımız öğrenci evlerinde kalmak isteyen öğrenciler bize müracaat edecek. Vakıf yönetim kurulumuzca gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, bugünlerde bu inceleme zaten çok önemli, burada kalmaları uygun görülen üniversite öğrencileri evlere kabul edilecek. Orada kalan öğrenciler sadece su ve elektrik giderlerini kendileri karşılayacak, başka da hiçbir ücret talep edilmeyecek. Ayrıca bu evlerde kalan öğrencilerimize vakfımız tarafından gıda yardımı yapılmaktadır. Bu hizmetlerimize destek veren vakıf yönetim kurulu üyelerimize, bağışlarıyla bu hizmetleri ayakta tutan bağışçı kardeşlerimize ve bu hizmetlerde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi Allah'ın izniyle hamiyetperver, yardımsever kardeşlerimizin sayesinde hiçbir kimseye özellikle de hainlere muhtaç etmeyeceğiz."