TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba'yı makamında kabul etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Akın Çelik'in de katıldığı ziyarette konuşan Vali Öz, Trabzon'un spor kenti olduğunu belirtti.

Trabzon'un, spor altyapısı oturmuş ve gelişmiş bir şehir olduğunu ifade eden Yazıcı, "Hem lisanslı hem de amatör olarak sporcu sayısı yüksek bir il. Gençlik merkezleriyle ve okul sporlarıyla iyi bir seviyede olan Trabzon'u bu anlamda çok şanslı görüyorum" dedi.

Güçlü altyapı ve spor şehri kimliğiyle Trabzon'da, hem yeni sporcuların yetişmesi, hem de federasyonun amacı doğrultusunda herkesin spor yapması için gerekli zeminin olduğuna dikkati Çeken Öz, "Bu avantajı iyi kullanmalıyız. Sağlık için sporu geliştirerek bunu bütün kitlelere yaymalıyız" ifadelerini kullandı. 

  Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba da federasyon olarak amaçlarının 3’ten 93’e herkese spor yaptırmak olduğunu kaydederek, yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Öz'e bilgi verdi.

Vali Öz, ziyaretin anısına Federasyon Başkanı Zorba'ya gümüş telkari işlemeli fincan takımı, Zorba da Vali Öz'e plaket takdim etti.