ORDU (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "2 milyon 600 bin devlet memuru şu anda kamuda görev yapıyor ama kamuda tam 720 bin taşeron çalışan var" dedi.

Koncuk, Ordu'da sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, tüm illerdeki teşkilatları ziyaret ettiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının geleceği için sendikal çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İsmail Koncuk, "Çalışma hayatında kamu çalışanlarına ve gelecekte evlatlarımıza kurgulanacak tehditleri bertaraf edecek en önemli çalışma alanlarından bir tanesiyiz. Hangi siyaset anlayışı iktidarda olursa olsun, çalışma hayatına yönelik tehditler devam edebilir. Bu tehditler kamu çalışanlarının ve evlatlarımızın geleceğini etkileyen sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.

"Son 14 yılda maalesef çalışma hayatında akıl almaz uygulamaları hep birlikte gördük, hep birlikte ibretle seyrediyoruz" diyen Koncuk, "Şu anda kamuda çok ciddi problemler var. 2 milyon 600 bin devlet memuru şu anda kamuda görev yapıyor ama kamuda tam 720 bin taşeron çalışan var. Bu sayı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara gelmeden önce sadece 20 bindi. 20 binden 720 bine çıkan taşeron oranı var" ifadesini kullandı.

İsmail Koncuk, taşeronun "sömürü" anlamına geldiğini öne sürerek, "Evlatlarımızın hiçbir geleceğinin olmaması demektir. Aynı zamanda görevde yükselmesinin olmaması demektir, yarından emin olamamak demektir. Sadece bunları da görmedik. 4-C çalışma modelinin 23 bine çıkması yine bu dönem olmuştur. 4-B istihdam modeli bunlar zamanında olmuştur. Yani bütün bunlar kamuda kadrolu, güvenceli çalışma hayatını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalardır" şeklinde konuştu.