ORDU (AA) - Ordu'nun Gülyalı ilçesinde, çikolata imalat ve satış yerlerinin yanı sıra çocuk oyun parkı, amfi tiyatro ve spor alanlarının yer alacağı "Çikolata Park" projesine kısa sürede başlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de alanında ilk olma özelliği taşıyacak projede ihalenin gerçekleştirildiğini ve kısa süre sonra ilk kazmanın vurulacağını belirtti.

Çikolata Park'ın görüntü itibarıyla da özellikle çocukların seveceği "çok tatlı" bir proje olacağını vurgulayan Yılmaz, çalışmalar tamamlandığında bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Ordu-Giresun Havalimanı'na yakın bir alanda hayata geçirilecek projede 150 araçlık otoparkın yer alacağını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Projeyle alanda, halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, amfi tiyatro, gösteri alanları, seyir terasları yapılacak. Parkın, deniz ve yeşille çevrili mekanda, çikolata tadında vakit geçirmek isteyenlere hizmet verecek bir alan olmasını hedefliyoruz. Çikolata Park'a gelen ziyaretçiler, çikolatanın yapım aşamalarını görebilecek ve kendi çikolatalarını yapabilecek."

Yılmaz, proje maliyetinin yaklaşık 8 milyon 362 bin lira olduğunu belirtti.