Sınır ihlali yapan uçağının düşürülmesinin ardından Rusya’nın Türkiye’ye yönelik tepkisi sürüyor.
Kremlin’den yapılan günün ilk açıklamasında, Rusya’nın Türkiye sınırındaki sözde IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonlarına devam edeceği ifade edildi.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME
Öğle saatlerinde ise Türk ve Rus dışişleri bakanları sürpriz bir telefon görüşmesi yaptı. Konuya ilişkin Türk tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Bakan, Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen savaş uçağı hadisesine ilişkin Rus muhatabına bilgi vermiştir. Görüşmede konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde biraraya gelmesi de kararlaştırılmıştır” denildi. Basına açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Rus savaş uçağının düşürülmesi olayın "planlı bir provokasyon" gibi göründüğünü öne sürdü. Lavrov, Rusya’nın Türkiye ile savaşa girme gibi bir planı olmadığını da ekledi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNE SALDIRI
Öte yandan, Rus savaş uçağının düşürülmesini protesto eden bir grup, Moskova’daki Türk Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Eylem sırasında elçilik binasına taş ve yumurta atıldı. Binanın bazı camları kırılırken, polis göstericilere müdahale etti ve içlerinden bazılarını gözaltına aldı.
(İHA)