ORDU (AA) - Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek, "2017 Ünye’de engelliler için atılım yılı olacak." dedi.

Güdek, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak 24 yıldır engellilerin hakları için mücadele verdiklerini söyledi.

Devletin bugün engellilere verdiği haklarla engellilerin birey olarak toplumda tutunduğunu ifade eden Güdek, "Hükümetimizden Allah razı olsun. İsteklerimizi, çağrılarımızı, ihtiyaçlarımızı gördü. Eskiden engelliler sokaklara bırakılıyor, odalara terk ediliyordu. Bir kenara, köşeye atılan engelliler, bugün engelli bakım maaşı sayesinde el bebek, gül bebek bakılır, gün yüzüne ve insan içine çıkartılır hale geldi." diye konuştu.

Dernek olarak açtıkları kurslarla engellilerin kendini geliştirmesini sağladıklarını ifade eden Güdek, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımız için KPSS sınavına hazırlık kursları düzenledik. Bu kurslar neticesinde arkadaşlarımız 70’in üzerinde puan alarak yaptıkları tercihler sonrasında atamalarını bekler hale geldi. Engellinin istihdam sorunu çözüldüğünde birçok sorun kendiliğinden çözülecek. İstihdam olursa engelli vatandaş kendi aracını da alır, ailesinin geçimini de sağlar.

"2017 yılı Ünye’de engelli için atılım yılı olacak." diyen Güdek, şöyle devam etti:

"Ünye Belediyemiz tarafından dernek binamızın tadilat çalışmaları devam ediyor. Tadilat çalışmaları bittikten sonra yeni kurslar açacağız. Açılan bu kurslarla engellilerin eğitimi, el becerileri, meslek edindirmeye yönelik çalışmalarımız olacak. El sanatlarımızı geliştirmek istiyoruz."

Güdek, geçen yıl düzenledikleri kampanyalarla 23 tekerlekli ve 14 akülü sandalye alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim ettiklerini de sözlerine ekledi.