Türkiye’nin en küçük hacı adayı kutsal topraklara gitti. Afyon’dan gelen küçük hacı adayı Atatürk Havalimanında ilgi odağı oldu.
Afyon’da yaşayan 6 ay 4 günlük Kürşat Kerem Aksak, ailesiyle beraber kutsal topraklara gitti. 2010 yılında hacca gitmek için başvuran aileye Kürşat bebek doğduktan sonra haç kurası çıktı.
Hac kurasının çıkmasını küçük bebeğe bağlayan dede Sefa Değirme yaptığı açıklamada, ”2010 yılında ailemle beraber yedi kişi hacca gitmek için başvurduk. Haç kuralarının açıklandığı gün 32 günlük bir torunum vardı. Bebeğimi için Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştük. Onu da hacca götürebileceğimizi söylediler. Cenabı Allah’ın ikramı. Biz yedi kişi olarak hacca yazılmıştık. Torunumla beraber sekiz kişi olarak, 2016 yılında hac farizasını yerine getireceğiz” dedi
Haç kurasına evlenmeden önce yazıldığını söyleyen küçük Kürşat’ın annesi Emine Akşap, "Ben evlenmeden önce yazılmıştım. Evlendikten sonra ve bebeğim olduktan sonra çıktı haç. Bebek uğur getirdi. Uğur böceğimiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)