Sosyal medyadaki hesabından paylaştığı yorum ile Türkiye’nin gündemine oturan muhtar Remzi Kandaz, “Ben o yorumu mecazi anlamda kullandım” dedi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Arapçeşme Mahallesi’nde 2004 yılından beri muhtarlık görevini yürüten Remzi Kandaz, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gündeme gelerek "Dayakçı muhtar" olarak anılmaya başlanmıştı. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kandaz, yaptığı paylaşımların mecazi anlamda olduğunu ve yanlış anlaşıldığını söyledi.

"20 BİN NÜFUSLU MAHALLEDE DARGIN OLDUĞUM KİMSE YOK"
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların vatandaşları uyarmak amacı taşıdığını söyleyen Kandaz, "Vatandaşlarımızın kötü yollara düşmemesi için birkaç uyarıda bulunayım dedim. Görüyorum parkta çoluk çocuk ağızlarında sigara, uygunsuz vaziyetlerde, argo konuşuyorlar. Bayanlar bana diyor ‘Muhtarım şu çocukları bir sustur.’ Ben de hem latife olsun diye hem de uyarıda bulunmak için ‘Döverim de severim de’ yazdım. Ben karıncayı bile incitmemiş bir insanım. 20 bin seçmeni olan bir mahallede muhtarlık yapıyorum. Bu kadar kişi içinde dargın olduğum bir kişi bile yok. Bana taş atana da ben ekmek atıyorum. Diyorum ki, bir Özgecan daha yaşanmasın. Herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın. Kimse benim çocuğum yanlış yapmaz demesin. Adı üzerinde çocuk bu. Yanlış da yapacak doğru da. Ben bu yorumları art niyetli görüyorum. Sadece duruşuma karşı atılmış bir savaş görüyorum. 2004 yılında muhtar oldum. O yıldan beri hiçbir seçimlerde kimseden oy istemiş değilim. Sağcısı da, solcusu da, Alevi’si, Sünni’si de hepsi bana destek verdi. Bunların bana destek vermesinin nedeni benim ayrım yapmamam. Herkese eşit mesafede yaklaştım. Muhtarlığımıza her geleni güzel ağırladım. Mecazi anlamda yazılmış bir şey. Kimin çocuğunu niye döveyim. Kendi çocuklarıma bile kızdığım zaman ben lafla döverim. Ben sopaya son derece karşıyımdır. İnsana değil, hayvana bile yakışmaz sopa. Yazıyı okuyanlar bunu anlıyordur ama anlamak istemeyenler anlamıyor. Onun için ben kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

"SEÇMENİM ’BU HABERLERE ALDIRMA’ DİYOR"
Vatandaşa daha iyi hizmet etmek için sürekli farklı yollar aradığını anlatan muhtar Kandaz, “Benim muhtarlık kartlarımda, ‘Başın düşerse dara, muhtarı ödemeli ara’ yazıyor. Ben hiçbir zaman telefonumu kapatmam. Cumartesi-Pazar tatil yapmam. Öğle yemeği paydosu bile vermem çünkü vatandaşın öğle arasında evrak alması gerekebilir. Ben bir işi gündüz halledemediysem gece rüyalarımda da o işlerle uğraşırım. Ben muhtar adayı olduğumda bir broşür bastırmıştık. Broşürün sonunda ‘Yapmak istediklerimizi yapmadığımız takdirde bizden hesap sorabilmek için lütfen bu broşürü saklayınız’ demiştim. O broşürde yapamadığımız hiçbir şey kalmadı. Ben her sene Kocaeli’nin en iyi muhtarı seçilirim. Bu haberlerden sonra da insanlar beni arayıp, ‘Muhtarım biz seni biliyoruz. Sen bizim çocuklarımızı da kendi çocuğun gibi seviyorsun. Bu haberlere aldırma’ diyorlar” ifadelerini kullandı.
Mahallenin gençleri ve çocukları da Muhtar Kandaz’ı çok sevdiklerini ve muhtarın sosyal medyadaki paylaşımını haklı bulduklarını belirttiler.
(İHA)