Türkiye gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Bahçıvan Gıda’nın kurucusu, Mecit Bahçıvan hayatını kaybetti. Bahçıvan’ın cenazesi 03 Eylül Cumartesi günü Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.
Türkiye gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Bahçıvan Gıda’nın kurucusu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da babası olan Mecit Bahçıvan, 85 yaşında hayata veda etti. Yaptığı çalışmalar ve sosyal sorumluluk bilinci nedeniyle ’TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen Bahçıvan’ın cenazesi 3 Eylül 2016 Cumartesi günü Fatih Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verilecek.
1930’lu yıllarda ailesi ile birlikte Erivan’dan Türkiye’ye göç etmiş, aradan geçen süre içerisinde Türk sanayisinde yaptığı yenilikler ile adından söz ettirmişti. 1969 yılında girdiği İstanbul Ticaret Odası’nda 25 yıl aralıksız hizmet veren Bahçıvan, aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası’nda da (İSO) meclis üyesi olarak sektörün gelişmesi için önemli çalışmalara imza attı.
(İHA)