11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İnşallah, bu bayram iyilikler, hayırlar getirsin, hem memleketimize, ülkemize, bütün insanlığa. Birbirimizin kıymetini bilmemiz lazım. Türkiye’ye daha çok sahip çıkmak gerek” dedi.
Kurban Bayramı namazını Beykoz’daki Hasan Yavuz Camii’nde kılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, namazın ardından cami avlusunda vatandaşların bayramını tebrik etti. Vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Gül, vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bayramların birlik ve beraberlik anlamları taşıdığına vurgu yaparak, “Önce bütün halkımızın ve bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. İnşallah, bu bayram iyilikler, hayırlar getirsin, memleketimize, ülkemize, bütün insanlığa. Tabii ki bayramlar dostlukların, arkadaşlıkların, komşulukların kıymetinin bilinmesi gereken aylar” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMAK GEREK”
Şehitler için rahmet dileyen ve her görüşten insanın Türkiye’ye her zamankinden daha çok sahip çıkması gerektiğini belirten Gül, “Büyük bir milli tesanüdün, dayanışmanın da ortaya çıktığı bu vesileyle tabii ki bütün şehitlerimizi minnetle, şükranla hep anıyoruz. Hepsine Allah rahmet etsin Gazilerimize de sağlık, sıhhat, afiyet diliyoruz. Hepimiz memleketin, birbirimizin kıymetini bilmemiz lazım. Dünyada, çevremizde olup bitenlere baktığımızda Türkiye’ye daha çok sahip çıkmak, daha çok dayanışma içinde olmak gerek. Herkesin farklı görüşleri, fikirleri olabilir; ama memleketimiz söz konusu olduğunda bütün halkın huzuru, milletin geleceği söz konusu olduğunda hep aynı doğrultuda, hep de dayanışma içinde olmamız lazım. Cenab-ı Allah hep iyilikler versin, memleketimize, bütün halkımıza” şeklinde konuştu.
Gül, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından aracına binip vatandaşları selamlayarak camiden ayrıldı.
(İHA)