SAMSUN (AA) - SÜHA GÜR - Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı'nı çeyrek finalde yenerek adını yarı finale yazdıran İtalya'nın başantrenörü Sara Braida, güvenlik açısından Türkiye'nin hiçbir eksiğinin olmadığını bildirdi.

Sara Braida, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile çok kıyasıya bir mücadele verdiklerini ve maç içerisinde her iki takımın da kazanma fırsatını yakaladığını belirten Braida, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın açılışından çok etkilendiklerini ifade etti.

Braida, açılışta çok yoğun duygular yaşadığını ve Türkiye'de bulunmaktan çok heyecan duyduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi tanımadan önce sporcularım kendi aralarında özellikle güvenlik endişesi konusunu konuşuyorlardı. Gelmeden önce endişe duyduklarını belirttiler. Federasyonumuzla yaptığımız konuşmalar sonucunda, onların bize verdiği güvenle buraya geldik. Geldiğimizde gördük ki gerçekten de o söylentiler doğruyu yansıtmıyor. Türkiye'yi yakından inceledik ve güvenlik bakımından bir sorun olmadığını gördük. Türkiye'nin güvenlik açısından hiçbir eksiği yok." diye görüşlerini aktardı.


- "Organizasyon eksiksiz"


Sara Braida, Türkiye'nin organizasyon konusunda hiçbir eksiğinin bulunmadığını vurguladı.

Türkiye'de bulunmanın kendileri açısından çok farklı bir deneyim olduğunu aktaran Braida, "Samsun'da spor salonları ve sahalar çok güzel. Organizasyonun işleyişi bizi çok şaşırttı. Taraftarlar müsabakalara akın ediyor diyebiliriz. Türkiye güzel bir organizasyon yapıyor." ifadelerini kullandı.

Spor organizasyonu olarak Samsun'u çok sevdiğini anlatan Braida, "Bir İtalyan olarak kendimi Türklere çok yakın hissettiğimi söyleyebilirim. Türkiye'yi çok sevdim. Görevliler bize çok yardımcı oluyor. Bize çok yakın ve içten davrandılar. Türkiye'de ulaşımdan konaklamaya kadar hiçbir eksiklik görmedim. Kesinlikle bir daha gelmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.


- Navlickas: "Çok güzel bir organizasyon oluyor"


Basketbolda erkeklerde Slovenya'yı yenerek adını yarı finale yazdıran Litvanya Milli Takımı'nın kaptanı Justinas Navlickas ise Türkiye'ye bütün sevgisiyle geldiğini kaydetti.

Slovenya'yı eledikleri için çok mutlu olduklarını bildiren Justinas, "Çok güzel bir organizasyon oluyor. Takım olarak Türkiye'de olmaktan mutluyuz. Samsun'u çok beğendim. Yemekler, ulaşım ve bizimle ilgilenen herkes çok iyi. Tercümanlarımız da bizlere yardımcı oluyor. Tek sorun havanın çok sıcak olması." ifadelerini kullandı.

Samsun'u ve insanlarını tanımaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Litvanyalı basketbolcu, "Türkiye'ye gelirken güvenlikle alakalı hiçbir şey düşünmedim. İçimde korku olmadı. Türkiye'ye bütün sevgimle geldim, yeniden gelmek isterim." diye görüşlerini aktardı.