İstanbul Tuzlalı 2 Uzman Çavuş, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör saldırısında şehitlik mertebesine ulaştı.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Şemdinli’de vatani görevini yapan Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar ve Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun Tuzla’da yaşayan ailesine acı haber 1. Ordu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Şehit ailelerinin evlerine ve sokaklarına Türk bayrağı asılırken, komşuları ve akrabaları acılı ailelere başsağlığı ziyaretinde bulundu.
Mimarsinan Mahallesi’nde yaşayan şehit Bayram Aksu’nun cenazesinin memleketi Samsun’da, Şifa Mahallesi’nde yaşayan şehit Ertan Bayraktar’ın cenazesi Tuzla’da defnedilecek.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek yaşadıkları acıyı paylaştıklarını ifade etti.

TUZLA BELEDİYESİ, ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİ SOKAKLARA VERDİ
Öte yandan Tuzla Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısında eylül ayında şehit olan Uzman Çavuş Burak Perçin’in ismini yıllarca yaşadığı İçmeler Mahallesi’ndeki bir sokağa, 2011 yılında şehit olan er Muhsin Artar’ın ismini de ailesinin yaşadığı Orhanlı Mahallesi’nde bir sokağa verdi.
(İHA)