ORDU (AA) - Ünye Müftüsü Vedat Başsan, "Kalp günahlar tarafından mühürlenir ise o zaman tövbe de olmaz. Onun için tövbeye sadık kalmak gerekir. Bu sebeple üç aylar hayatımızda bir dönüm noktası olmalı." dedi.

Müftü Başsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın Müslümanlara büyük bir nimet olarak ikram ettiği üç ayları Müslümanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Üç ayların tövbe ayı olduğuna işaret eden Başsan, "Mübarek ayların ilki olan Recep ayı bugün başladı. Yarın akşam da Regaip Kandilini ihya edeceğiz. Peşinden Şaban ayı gelecek, orada da kandiller var. Onun ardından da 11 ayın sultanı Ramazan ayı gelecek. Onu da Cenabı Hak bütün Müslümanlara sağlık sıhhat içerisinde idrak etmeyi nasip etsin. Üç aylar ve içerisindeki mübarek kandiller Cenabı Hakk'ın biz Müslümanlara büyük bir nimet olarak ikram ettiği, günahlardan, hatalardan arınma zamanı olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Müslümanların üç aylarda yaptığı tövbeye sadık kalması gerektiğini de vurgulayan Başsan, şunları kaydetti:

"Bu üç aylarda Müslümanlar ibadetlerine, Kuran okumalarına, günahlarından arınmak için tövbe etmelerine, bir daha o hatalara düşmemek için o tövbeye sadık kalmaya dikkat etmeli. Müslüman olarak bizler bazen aldanıyoruz. Kandil gecelerini ve mübarek ayları ihya ediyoruz ama sonrasında tekrar aynı hatalara düşüyoruz. Oysa tövbe aynı hatalara düşmemek için önemlidir. Yani bir daha yaptığımız hatayı tekrarlamamak üzere tövbe etmek gerekir. Günah, kalpteki küçük bir kara nokta gibidir. Tövbe ettiğiniz zaman silinir ama tövbe ettiğiniz günahı tekrar işlerseniz o günah yeniden kara nokta olur ve büyümeye çalışır. O kara nokta büyüdüğü zaman kalbi kaplar, kalp katılaşır, kalp mühürlenir. Kalp günahlar tarafından mühürlenir ise o zaman tövbe de olmaz. Onun için tövbeye sadık kalmak gerekir. Bu sebeple üç aylar hayatımızda bir dönüm noktası olmalı."

Başsan, üç ayların hayır, sadaka ve Kuran okuma bakımından iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.