ORDU (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesince, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ordu Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı törenle açıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kitap fuarlarının, gençler ile insanları kitap okumaya teşvik etmek için açıldığını söyledi.

Son dönemde teknolojinin hayata girmesiyle birlikte herkesin elinde cep telefonu, tablet gibi cihazların bulunduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Gençlerimiz kitap okuyamaz hale geldiler. Sadece zorunlu oldukları hallerde ders çalışırken ya da ders kitaplarını okumak durumunda kalıyorlar. Onları da kitap okumak sanıyorlar. Bundan dolayı maalesef milletimizin kitap okumaya ihtiyacı olduğunu gösterecek bu tür çalışmaları yapmak zorunda kalıyoruz. Umarız bu kitap fuarı sayesinde ilimizdeki insanlar çok daha fazla kitap okur. Yayınlanan kitapların yazarlarına değer verir, arkasındaki emeği görür, biz de geleceğe ümitle bakarız." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da fuar vesileyle kitapları, kitap severlerle buluşturma imkanı sağlayabildikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 52 yayın evinin yer aldığı fuarın açılış kurdelesini kesti.

- 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Bu arada, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişiminde çektiği fotoğraflardan oluşan ve 21 Ekim Cuma günü açılan sergi de fuar kapsamında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Toplam 120 fotoğrafın yer aldığı sergiye ziyaretçiler ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin fuarda yer almasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Serginin, gelecek nesiller için faydalı olacağını ifade eden Toparlak, "Bu sergi Türkiye için ve geleceğimiz olan çocuklarımız için çok anlam ifade ediyor. Sanatsal etkinlikler sanatla insanların buluşmasına önemli katkı sunar ama bu etkinliğin gerçekten geleceğin buluşmasına, Türkiye'nin önünü açmasına, Türkiye'nin karanlık günlerinden aydınlık günlerine taşınmasına faydalı olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Toparlak, darbe girişimine ilişkin fotoğrafların herkes tarafından görülmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bu serginin asıl açılış amacı, bu olayların hafızalardan silinmemesi ve yeni nesle aktarılması ve diri tutulmasıdır. Bundan sonra bu tür davranışlara, bu tür kalkışmalara bir daha tevessül edilmemesi noktasında önemli görüyoruz. Anadolu Ajansı ile sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yazarların imza günleri ile tiyatro ve konferansların yer alacağı fuar, 30 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.