SAMSUN (AA) - Samsun'da, Ondokuz Mayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri ile öğrenciler, "Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 9. Anma Yürüyüşü" kapsamında Kavak ilçesine ulaştı.

Yürüyüşe katılanlar, Atatürk Meydanı'nda Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Yılmaz Karagöz ile Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çelik tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Başkan Sarıcaoğlu, yaptığı konuşmada, dağcılar ve öğrencilerin önemli ve anlamlı bir yürüyüş için ilçeye geldiğini belirterek, katılımcılara ikramlarda bulundu.

Ondokuz Mayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Faik Can Özen ise, kurtuluş mücadelesi ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürüyüşe başladıklarını dile getirdi.

Özen, bu yıl 9.'sunu düzenledikleri yürüyüşe 19 Mayıs Lisesi'nden 19 öğrenci ile 31 dağcının katıldığını söyledi.

Tütün İskelesi'nde Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Abanoz'dan aldıkları Türk bayrağıyla Ata Yolu'nu takip ederek Kavak ilçesine geldiklerini anlatan Özen, "Yine Ata Yolu'nu takip edip Havza'ya giderek bayrağı Kaymakam Vekili Cengiz Nayman'a teslim edeceğiz. Bayrak, 25 Mayıs'ta düzenlenecek törenle göndere çekilecek." diye konuştu.

Yürüyüş ekibi, daha sonra Havza'ya gitmek üzere yoluna devam etti.