SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Gençlik ve Ahlak Sempozyumu başladı.

Vali Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'ndeki sempozyumun açılışında, dünyanın geleceğinin gençlerin eliyle şekilleneceğini söyledi.

Gençlerin iyi insanlar olması durumunda dünyanın geleceğinin de güzelleşeceğine işaret eden İpek, "Gençlerimizin taşıdığı dinamizmle umuyorum ki yarınlarımız çok daha güzel olacaktır. Çünkü geleceğimiz olan gençleri ne kadar ihmal edersek, aydınlık yarınlarımızı o denli karanlığa terk etmiş oluruz." dedi.

İpek, gençlerin ihyası için herkesin üzerine düşen sorumluluğu büyük özen ve gayretle yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise gençlik ve ahlak konularının birbirini besleyen iki önemli unsur olduğunu dile getirdi.

Gençlerin ahlaklı ve erdemli yetişmelerinin önemine değinen Dalgın, şöyle konuştu:

"Ahlakın denetimini kabul eden genç, yaşadığı toplumun ve mensubu olduğu dinin ahlak kabulleri çerçevesinde, özgürlüklerinden bazılarında sınırlandırmayı kabul eder. Ailesi, çevresi ve toplumda, erdemli, ahlaklı bir genç olarak anılır ve saygı görür. Bireysel özgürlüklerinden fedakarlık yapmayı düşünmeyen, ahlaki erdemden yoksun genç ise frensiz araç gibi ne zaman, nerede, hangi tür kazanın, belanın ve şiddetin içinde olacağı belli olmadığı gibi halk tarafından da sevilmez."

Yurt içi ve dışından 100 akademisyen ile yazarın katıldığı sempozyum, 2 gün sürecek.