SAMSUN (AA) - Türkiye Karate Federasyonu tarafından Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle organize edilen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası Samsun'da başladı.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda düzenlenen şampiyonada 52 ilden 1200 sporcu, üç gün boyunca 33 dalda dereceye girebilmek için mücadele verecek. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı kategorilerinde yapılan şampiyonanın ardından şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası milli takım seçme müsabakaları gerçekleşecek.

 Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonaya 52 ilden bin 200 sporcu katıldığını belirterek, "Burada seçilen sporcular milli takımı oluşturacak seçmelere katılacak. Oradan da Avrupa Şampiyonası'ndaki yarışmalar için seçmelere katılacaklar. Geleceğin yıldızları buradan yetişecek. Ümit ediyorum ki iyi sporcular seçilir" dedi.

Karatenin altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Delihasan, şunları kaydetti:

"Biz zincir halkaları gibi birbirine ekleyerek işi götürmeye çalışıyoruz. Başarılı olabilmek için alttan çok güzel temelin olması gerekiyor. Temele adım adım tuğlaları yerleştirdikçe sağlam A takım sporcuları yetişiyor. Rekabet de bununla beraber sağlanmış oluyor. Eğer buradan sporcu yetişmezse yukarıda rekabet olmaz. Rekabet olmayınca da sonuç alamayız. Sonuç alabilmek için de bu sporcuların burada olması önemlidir. Gençler Dünya Şampiyonasına katılıp buraya gelip yarışan çocuklar var. O seviyede olup, Dünya Şampiyonasına gidemeyen gençlerimiz de var. Burada çok güzel müsabakaların olacağını bekliyoruz."

- Farkındalık için kan bağışı

Türk Kızılayı ile şampiyonada kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini hatırlatan Delihasan, şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki amacımız farkındalığı oluşturabilmek. Çünkü ülkemizde kan bağışı nüfus oranımıza göre ve kan ihtiyacına göre çok az seviyelerde. Burada da çok fazla istenilen oranda belki kan bağışı olmayabilir ama belki farkındalık, insanlara bunun farkında olmasını sağlamak için yapılan bir kampanyadır. Sporcularımız, müsabakalardan sonra kan verecekler ve 2 gün bu kampanya devam edecek. Hakemlerimiz ve antrenörlerimiz de aynı şekilde görevlerini tamamlayanlar kampanyaya katılacaklar."