3 yaşından beri kemoterapi gören ve uygun ilik bulunmazsa hayatını kaybedecek olan 8 yaşındaki Ünal Efe Taşkapan için Türkiye, Almanya, Hollanda, Fransa ve Avusturya’da kampanya başlatıldı.
3 yaşında lösemiye yakalanan Ünal Efe Taşkapan’ın şu anda kemoterapi gördüğünü söyleyen amca Uğur Taşkapan, yaklaşık 20 gün önce Kayseri’de Kızılay Kök Hücre Merkezi’ne kan örneği verdiklerini belirterek, "Türkiye genelinde, Hollanda’da, Almanya’da ve Avusturya’da Ünal Efe için kampanya başlatıldı. Gurbetçi vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği kampanyaya yabancılarda ilgi gösterdi" dedi.
Şu anda kemoterapi gören Ünal Efe için doktorların 2 veya 2.5 ay ömrü kaldığını söylediğini hatırlatan Uğur Taşkapan, "Türkiye’deki vatandaşlarımızı da Ünal Efe’ye uygun ilik bulunması için örnek vermeye çağırıyoruz. Kayseri ve tüm ülkedeki vatandaşlarımızı kök hücre merkezlerine örnek vermeye çağırıyoruz. Eğer uygun ilik bulunursa Hollanda’ya gönderilecek ve küçük bir çocuğun hayata tutunmasına sebep olacak" diye konuştu.
(İHA)