AMASYA (AA) - İstanbul’daki üniversite öğrencileri tarafından oluşturulan Yarını Aydınlat Platformu üyeleri, Taşova ilçesinde bulunan okullara 10 bin kitap bağışında bulundu.

Platform Koordinatörü Volkan Usanmaz, yaptığı açıklamada, kırsal kesimdeki çocukların eğitime önem verdiklerini söyledi.

Bu güne kadar 5 köy okuluna kütüphane kurduklarını belirten Usanmaz, şunları kaydetti:

"Taşova’da daha geniş bir çalışma yapacağımız için buraya 10 bin kitapla geldik. Biz bütün köy okullarımızı ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bu zamana kadar binlerce öğrenciye ulaştık, okullarımıza Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı 33 bin kitap gönderdik. İnsanların da bu tür projelere daha duyarlı olmasını istiyoruz. Geleceğimizi daha aydınlık ülkemizin daha ferah olması için çocuklardan başlamalıyız."

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer ise bağışlanan kitapların ilçe merkezinde ve köy okullarında dağıtılacağını belirterek, “Genç üniversiteli arkadaşlarımızın kurmuş olduğu Yarını Aydınlat Platformu üyeleri ilçemiz okullarına 10 bin kitap bağışında bulundular. Yapılan bu kitap bağışları ile okullarımızın kütüphaneleri daha zengin olacaktır." dedi.