Gaziantep’te kapatılan eski Zirve Üniversitesi yurdunda son teknoloji gizli kozmik oda ve sorgu odası benzeri toplantı salonları bulundu.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gaziantep Üniversitesine devredilen Zirve Üniversitesinin öğrenci yurdunda birçok gizli asansörün yanı sıra bu asansörlerin çıktığı gizli toplantı salonu ve odalar bulundu. İçinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için dizayn edilen odanın bulunduğu yurt binasında emniyetteki sorgu odası benzeri toplantı salonu görenleri hayrete düşürdü. Son teknoloji ve modern döşenen Odalardaki toplantıların Amerika’dan da izlenebildiği bildirildi.
Gaziantep Üniversitesine devredilerek ismi 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen örgüte ait üniversitenin yurtlarında bulunan gizli asansörler ve emniyetin sorgu odalarına benzer dışarıdan içeridekilerin göründüğü fakat içeridekilerin dışarıdakileri göremediği odaya ilk defa rastlandı. Toplantıların izlenip kayıt altına alındığı odalarda en dikkat çeken tarafı ise, dünyanın her ülkesinden izlenebilen teknolojiye sahip olması olduğu bildirildi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür basın mensuplarına yurdun gizli bölümlerini gezdirerek, dinleme cihazı ve başka sistemlerin bulunup bulunmadığının araştırıldığını söyledi.
Yurtla hiç alakası olmayan bölmelerin olduğunu belirten Rektör Gür, “Biz ilk baktığımızda yurt olarak bu işe girdik baktık ki, yukarıda öğrencilerle hiç alakası olmayan, özel bazı bölmeler, özel asansörler, öğrencilerin çıkamadığı asansörler ve özellikler yukarıda çok büyük bir salon var. Orada dikkatimizi çeken bir camlı bölme var. Camlı bölmenin önünde çok lüks bir toplantı salonu var. İçeridekilerin dışarıyı görmediği ancak dışarıdakilerin içeriği gördüğü çok özel dizayn edilmiş sorgu odası tarzı bir yer var. Fakat bunun normal bir yurtta olmaması gerekiyor. 12 ilin ana kumanda merkezi zaten Gaziantep’tir. FETÖ’nün toplantıları işte buradaki toplantı salonlarında gerçekleştirdiğini düşünüyoruz” dedi.

“FETÖ elebaşı bu toplantılara bağlanıyordu”
Terörist başı Fethullah Gülen’in bu toplantılara bağlantı kurduğunu düşündüğünü belirten Rektör Gür, “Onun kontrolü dışında bir şey olmazdı. Sürekli bağlantılarla sürekli oradan alınan sinyallerle işlev yapılıyordu. Bu kendilerine göre üst aklın ürettiği Türkiye’nin geneline yayılmış bir yapılanmadır.
(İHA)