RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri programla şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ü andı.

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen anma programında, Safitürk için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Öğrenciler daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Üniversitenin Öğrenci Derneği Başkanı Sadık Kandemir, burada yaptığı açıklamada, Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Safitürk için anma programı düzenlediklerini söyledi.

Safitürk'ün geride gözü yaşlı bir aile, kederli bir vatan bıraktığını ifade eden Kandemir, "Bu aziz vatan için canlarını seve seve feda eden şehitler ordusuna katılmıştır." dedi.

Kandemir, Türk milletinin bu acının da üstesinden geleceğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim milletimiz, vatanını bu hainlere dar etmek için son nefere, nefese ve son damlaya kadar çarpışacak kudret ve kararlığa sahiptir. Hainler şunu iyi bilsinler, bölünmesine izin vereceğimiz bir vatanımız yoktur. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Yapılanların hesabını soracağız. Yılmayacağız ve yıkılmayacağız."

Törene, üniversitenin Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Tayyip Balıkçılar ve öğrenciler katıldı.