Türkiye’nin önde gelen sanatçılarıyla efsane futbolcuları, lösemili çocuklar için düzenlenen maçta Maltepe’de bir araya geldi. Maltepe Stadyumu’nda oynanan ve yüzlerce Maltepelinin izlediği maçı, efsaneler 6-2 kazandı. Bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Burada bu anlamlı etkinlik için bir araya gelen herkese Maltepemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Maltepe Belediyesi, Türkiye’de lösemi tedavisi gören çocuklar için Facebok üzerinden kurulan, 24 ay içinde 440 binden fazla üyesiyle Türkiye çapındaki onkoloji servislerinde yatan 599 lösemi ve kanser hastası çocuğun dileklerini gerçekleştiren “Bir Dileğim Var” adlı oluşumca düzenlenen maça ev sahipliği yaptı. Tezahüratlar eşliğinde ve balonlar uçurularak başlayan organizasyonda konuşan “Bir Dileğim Var” oluşumunun kurucusu tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi, katılan ve özellikle Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç olmak üzere destek gösteren herkese teşekkür ederek, oluşumlarını dernekleştireceklerini ve lösemili çocukları olan aileler için ücretsiz konaklama noktaları yapacaklarını ifade etti. Ünlü sanatçı Rober Hatemo ise 30’ar dakikalar halinde oynanan maçın devre asında mini bir konser verdi.
Türedi’den sonra söz alan Başkan Ali Kılıç da, “Burada bu anlamlı etkinlik için bir araya gelen herkese Maltepemiz adına teşekkür ediyorum. Sizleri Maltepe’de ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın, lösemili evlatlarımızın dileklerini gerçekleştirmek adına burada bulunuyoruz. Bu manevi etkinlik için destek ve gönül veren herkesi gönülden alkışlıyorum. Bu tür misyonları üstlenen sivil toplum kuruluşları daha çok olsun ki biz de geleceğimize güvenle bakabilelim” dedi.
Konuşmalar sonrası, maçta Teknik Direktörlüğü’nü Yılmaz Vural’ın, Teknik Direktör Yardımcılığı’nı Levent Ülgen’in yaptığı ve Aras Bulut İynemli, Barış Arduç, Behzat Uygur, Burak Kut, Bülent Şakrak, Cansel Elçin, Caner Cindoruk, Cemal Toktaş, Çağdaş Suseven, Emre Kızılırmak, Fırat Parlak, Furkan Palalı, Gökhan Özoğuz, Hakan Özoğuz, İlker Ayrık, Kerem Alışık, Mete Horozoğlu, Murat Ünalmış, Numan Çakır, Sarp Akkaya, Serkan Çayoğlu, Serkan Keskin, Timur Acar, Tolga Güleç, Yusuf Çim, Zafer Algöz’ün yer aldığı “Bir Dileğim Var Takımı ile Teknik Direktörlüğü’nü Güvenç Kurtar’ın yaptığı ve Ali Cansun, Ali Eren, Ali Gültiken, Ahmet Dursun, Bayram Bektaş, Erkan Engin, Evren Turhan, Faruk Yiğit, Feyyaz Uçar, Hami Mandıralı, Hakan Tecimer, Hasan Özdemir, Hasan Vezir, Kerem İnan, Metin Uzun, Mehmet Özdilek, Oktay Derelioğlu, Recep Çetin, Şenol Ustaömer, Tayfur Havutçu, Taygun Erdem, Ümit Davala, Ümit Karan, Yasin Sülün, Yusuf Şimşek, Zafer Tüzün’ün yer aldığı Efsaneler Takımı karşılaştı. Maçın başlama vuruşunu Baran ve İlker adında lösemi tedavisi gören iki çocuk yaptı. Karşılaşmayı efsaneler takımı 6-2 kazandı. Maçın hemen sonrasında Ali Kılıç, katılanlara madalyalarını takdim etti.
Yılmaz Vural’ın ilk yarının son dakikalarında, tüm takımı saha dışına alıp yedekleri oyuna sürmesi taraftarları ise gülümsetti.
(İHA)