ORDU (AA) - Ünye'de çöp konteynerlerinin yeraltına alınma çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, makamında düzenlediği basın toplantısında, cadde ve sokaklardaki çöp konteynerlerini yer altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kent estetiği, çevre ve halk sağlığı açısından önemli çalışmaya imza attıklarını belirten Çamyar, "Ünye'mizde sokağımızın, caddemizin daha temiz olması, vatandaşlarımızın beden ve ruh sağlığı açısından kendini daha huzurlu hissedebilmeleri için adım atmak istedik" dedi.

Çamyar, bu kapsamda çöp konteynerlerini yeraltına alarak hem görsel açıdan hoş görülmeyen görüntüyü ortadan kaldırmak hem de esnafın kokudan şikayet etmesinin önüne geçmek için adım attıklarını vurguladı.

Çöplerin yer altına alınması çalışmasını yapacak firma ile protokol imzaladıklarını anlatan Çamyar, "Çöp konteynerlerini yeraltına alıp koku, çirkin görüntü ve çeşitli sakıncaları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bugün atacağımız imza ile Ünye'mizde temizlikle ilgili devrim yaşamış olacağız" diye konuştu.

Çamyar, yeni sistemle ekipman, personel ve yakıttan tasarruf sağlanacağını da kaydetti.

İhaleyi alan firmanın, 10 Eylül'de başlatacağı çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlaması planlanıyor. İlçede 30'u yeraltında olmak üzere 60 noktada çöp konteyneri çalışması yapılacak.