ORDU (AA) - Ünye Müftüsü Vedat Başsan, kurban için en sağlıklı hayvanın tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Başsan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban alırken ve vekaletle kurban kesilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin bilgi verdi.

Kurbanın sağlıklı ve besili olması gerektiğini belirten Başsan, "Kurban edilecek hayvanın büyükbaş hayvanlarda 2, küçükbaş hayvanlardaysa 1 yaşını doldurması gerekiyor. Vatandaşlarımızın kurban alırken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği sağlık raporlarına dikkat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Kurban için en sağlıklı hayvanın tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Başsan, "Ayrıca büyükbaş hayvanlar en fazla 7, küçükbaş hayvanlarsa tek hisseli oluyor." dedi.

Başsan, hayvanların acı çektirilmeden kurban edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli, korkutulmamalı ve eziyet verilmemelidir. Hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve kesim işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir. Ayrıca, çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Başsan, vatandaşların kurbanlarını vekalet yoluyla da kestirebileceğini ve bunun için birçok kurumun öncülük ettiğini sözlerine ekledi.