ORDU (AA) - Ünye Öğretmenevi'nin yemekhane bölümü düzenlenen programla açıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yaptığı açılış konuşmasında, eğitim öğretim camiasının rahat edebileceği mekanları sağlama konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Öğretmenevi binasında revizyona giderek iyileştirmeler yapmayı planladıklarını anlatan Çamyar, "Öğretmenlerimiz bizim olmazsa olmazımız, onların rahat edebileceği mekanlar temin etmek de bizlerin görevi. Bu anlamda Öğretmenevi Müdür Vekilimiz bizleri ziyarette böyle bir talebinin olduğunu iletince bu eser ortaya çıktı. Bu alan fiziki olarak yeterli olmamakla birlikte mekan olarak da Ünye'nin kalbinde bir noktada." dedi.

Çamyar, ilerleyen süreçte bahçe düzenlenmesi ve devamında üst katlarda bir revizyona gidileceğini belirterek, "Bununla ilgili çalışmaları bir plan dahilinde kısım kısım İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de destek ve katkılarıyla öğretmenlerimizin hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise Öğretmenevi'nin hizmet verdiği binanın iki yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildiğini aktardı.

Erdem, Öğretmenevi'nin, fiziki olarak tam anlamıyla ihtiyacı karşılayacak durumda olmadığını düşündüklerini dile getirerek, "Mevcut fiziki imkanların da en güzle şekilde değerlendirilmesi ve hizmete girmesi, bu yemekhanenin açılması önemli bir ihtiyacı karşıladı. Yemekhanenin açılmasıyla hem eğitim çalışanlarının, hem Kaymakamlıkta çalışan memurlarımızın buradan istifade etmiş olmaları bizi sevindirdi." ifadelerini kullandı.

Öğretmenevi Müdür Vekili Hasan Hamarat ta ilçede eğitim ve kamu çalışanlarının ihtiyaç duyduğu restoran hizmetini Öğretmenevi bünyesinde vermeye başladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti.