ORDU (AA) - Ünye Orman İşletme Müdürlüğü, vatandaşa ücretsiz 10 bin fidan dağıttı.

Ünye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Orman Haftası ve Ağaç Bayramı” kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda 10 bin adet fidan dağıtımı gerçekleşti.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, her geçen yıl Karadeniz Bölgesi’nde tarım arazisi amacıyla orman arazileri açıldığını, buna bağlı olarak da heyelan ve sel felaketlerinin arttığını belirtti.

Kaymakam Güney, şunları kaydetti:

"Karadeniz Bölgesi, yeşilin en bol olduğu bir yer. Burada 'Orman Haftası niye kutlanır, Orman Haftası'na ne gerek vardır' sorusunu birçoğumuzun sorduğu yerlerden biri. Ama ormanın kıymetinin farkına varılabilmesi için özellikle yeşilin bol olduğu yerlerde Karadeniz Bölgesi’nde etkinlik yapmak gerekiyor. Çünkü bölgemizde tarım arazimiz kısıtlı olduğu için birçok orman arazisini açarak, ya fındık ya çay bahçesi yaptık. Bugün yaşadığımız sel felaketleri ve heyelanlar hepimizin malumu, can kayıplarımız oluyor. Bizler tabi ki tarımsal faaliyet yapacağız ve şehirleşeceğiz. Ama bunun yanında erozyon ve tabiat örtüsü olarak ağaca gerekli önemi vereceğiz."

Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın ise, ormanların geçmişten devralınan ve gelecek nesillere devretmekle sorumlu oldukları en önemli hazineleri olduğunu belirtti.

Aydın, herkesi ağaç dikmeye davet ederek, "Zengin orman kaynaklarına ulaşmak, sağlıklı bir çevre ve daha yeşil bir Türkiye'de yaşamak umuduyla tüm halkımızı özel günlerinde fidan dikmeye davet ediyoruz." dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da, Bakanlığın yaptığı desteklerle ülke genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla geleceğe yatırım yapıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlardan ve Orman İşletme Müdürlüğü araçlarından vatandaşa, 10 bin adet Batı Ladini, Fıstık Çamı, Servi ve Sahil Çamı ücretsiz dağıtıldı.