ORDU (AA) - Ünye ilçesinin Çınarlık Mahallesi'nde bulunan Gogina Park’ta düzenlenen açık havada okuma etkinliği büyük ilgi gördü.

Ünye Halk Kütüphanesi, 53. Kütüphane Haftası kapsamında etkinliklerini sürdürüyor. İlçenin Çınarlık Mahallesi’nde bulunan Gogina Park’ta açılan kitap standında yapılan açık havada okuma etkinliğine 7’den 77’ye katılım oldu.

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kütüphanenin ilçe merkezinde olmasına rağmen bulunduğu yer bakımından pek bilinmediğini ve bu sorunu aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Okumanın önemine dikkat çekmek ve kütüphaneyi tanıtmak amacıyla açık havada okuma etkinliği düzenlediklerini ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Hem parka gelenlere hem de buradan geçenlere farkındalık yaratmak amacıyla buradayız. Kütüphane de yaptığımız bütün hizmetleri online olarak burada verebiliyoruz. Kütüphaneye üye olmak isteyen okuyucularımızı üye yapıyoruz. Aynı zamanda burada yeşillikler içinde kitap okuma zevkini de okuyucularımız tatmış oluyor. Mahalle sakinlerinin yanı sıra çeşitli okullarımızdan öğrencilerimiz de gelerek kitapları inceledi, beğendiklerini okuma fırsatı buldular."

Okumanın önemine de değinen Kocaoğlu, "Halk Kütüphanesi halka hizmet eder. Bu bilinç ile insanlarımıza okumanın önemini anlatıyoruz. Okudukça insanlar hayatlarına düşünce özgürlüğü katıyor. Amacımız halkımıza okuma alışkanlığı kazandırmak." dedi.