ORDU (AA) - Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü, TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlanan ortaokul ve lise öğrencileri için "Bir Soru da Benden" projesi başlattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri merkezi sınava hazırlamak ve daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla proje yürüttüklerini belirtti.

Erdem, "İlçemizde TEOG sınavına bin 800 civarında öğrenci giriyor. 2 bin civarında da öğrenci LYS ve YGS sınavına giriyor. Öğrencimizin derslerine giren hemen hemen tüm öğretmenlerimiz sürece katkı sağlıyor." dedi.

Öğretmenler tarafından hazırlanan sorularla soru bankaları oluşturduklarını ve bunların deneme sınavlarında öğrencilere sorulduğunu anlatan Erdem, şöyle konuştu:

"8. sınıf öğrencilerimiz TEOG sınavına, lise son sınıf öğrencilerimiz ise YGS ve LYS sınavlarına giriyor. Bu sınavlar öncesinde öğrencilerimizin, okullarımızın seviyelerini tespit etmek, sınav öncesinde farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yürütüyoruz. Projemiz tüm ortaokul ve lise düzeyindeki okullarımızı kapsıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde yürüttüğümüz proje, branş öğretmenlerimizden oluşan bir komisyon marifetiyle yürütülmekte olup şube müdürümüz Mehmet Selim Sevim tarafından takip ediliyor. Öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan sorular komisyonumuz tarafından incelenerek bir soru bankası haline getiriliyor. Oluşturulan bu soru bankaları içerisinden öğrencilerimize deneme sınavları, desteleme yetiştirme kursları bünyesinde uygulanıyor."

Erdem, soru bankalarının baskısında destek olan Ünye Belediyesi ile emeği geçen herkese teşekkür etti.