ORDU (AA) - Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Müftülük olarak yaptıkları çalışmalarla ramazan ayına hazır olduklarını söyledi.

Başsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında cemaatten gelen talep üzerine hatimli teravih namazının geçen yıllarda olduğu gibi Orta Cami'de olacağını belirtti.

Her yıl olduğu gibi yine görevlilerin, camilerde cemaatle birlikte sabah ve öğlen namazlarında Kur'anı Kerim mukabele okuyacağını belirten Başsan, "Her camimizde görevli kardeşlerimiz cemaate yönelik olarak 'ramazanın ehemmiyeti, ramazan şuuru, oruç nedir?' gibi konularda vaaz ve nasihatlerde bulunup, cemaatimizi bilgilendiriyorlar. Akabinde hep beraber cemaat şuuru içinde teravih namazlarını kılarak bir günlerini tamamlıyorlar." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2017 yılı fitre miktarının en alt limitinin 16 lira olarak belirlendiğini hatırlatan Başsan, "Vatandaşlarımız kendi ekonomik durumuna göre fitre miktarını çoğaltabilir. Bunun üst limiti kişinin kendi mali durumuna göre değişkenlik gösterir. Fitrelerimizi bayram namazı olmadan evvel elimizden çıkarmaya gayret edelim." diye konuştu.

Müftü Başsan, ramazan ayına ilişkin olarak din görevlilerine yönelik tavsiyelerde bulunarak, şunları dile getirdi:

"Din görevlilerimiz görevli olduğu camiye gelecek olan vatandaşların ramazan ile ilgili suallerine doğru bir şekilde cevap vermelidir. Vatandaşa sağlıklı hizmet verebilmek için de camilerinde hazır olarak beklemelidir. Bir diğer husus ise kardeşlerimiz, cemaatimizin hatim merasimlerine daha duyarlı olması noktasında daha itinalı davranmalılar."

- "Birbirimize şefkatimiz, muhabbetimiz derin oluyor"

Ramazan ayında kazanılan alışkanlıkların sonrasında da devam ettirilmesi gerektiğini aktaran Başsan, şunları kaydetti:

"Ramazan bir hasat mevsimi. Hep beraberce ibadet şuuruyla, güzel bir duygu ile yardımlaşmanın, paylaşmanın, sevginin, hoşgörünün hakim olduğu bir iklimle ramazanı şerifi kutlarsak anlamına ulaşır. Ramazan ayında yardımlaşma duygularımız zirve yapıyor, ramazan dolayısıyla birbirimize şefkatimiz, muhabbetimiz derin oluyor. Ama nedense ramazandan sonra bu sönüyor gibi. Ramazan ayı ibadet ayı, ramazandan sonrası istirahat ayı gibi oluyor. Böyle değil de ramazan ayında kazanılmış bu güzelliklerimizi, alışkanlıklarımızı devam ettirirsek, ramazanı doya doya yaşadığımızın farkında olmuş oluruz. Ramazan ayının bütün insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum."