ORDU (AA) - Ünye ilçesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla açılan hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor.

Saca Mahallesi'ndeki hayvan pazarında, Tekkiraz, Ünye, Tokat, Amasya, Akkuş, Erzurum ve Kars'tan gelen kurbanlıklar görücüye çıkıyor.

Besledikleri hayvanları iyi bir fiyata satmak isteyen satıcılar, kurbanlık alıcılarının yolunu gözlüyor.

Her boy ve bütçeye uygun kurbanlığın bulunduğu pazarda, satıcı ile alıcı arasında yaşanan pazarlıklar da dikkat çekiyor.

Küçük yaştan beri hayvancılıkla uğraşan Mustafa Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan pazarındaki hareketliliğin bayram yaklaştıkça artacağını söyledi.

Geçen yıla oranla fiyatların az da olsa yüksek olduğunu belirten Gül, "Sıkı pazarlık yapan da, sadece sorup giden de var. Satışlar fena değil. İlerleyen günlerde yoğunlukla birlikte satışların da artmasını bekliyoruz. Küçükbaşların fiyatı 400 liradan başlıyor, 900 liraya kadar gidiyor." dedi.

20 senedir hayvancılık yapan Murat Karakaş ise, vatandaşın fiyatlardan memnun olduğu için kurbana ilgi gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sene çok miktarda kurbanlık var. Vatandaşlar fiyatlardan memnun olduğu için kurbanlıklara ilgi gösteriyor. Kaliteli hayvan olduğu zaman vatandaşlar kaliteyi ucuza alıyor. Bugün kasapta bir kilogram kuzu eti 40 ile 45 liradan veriliyor. Biz de ise 30 ile 35 liradan veriyoruz. Satışlarımız şu an uygun. Ama bayramda daha da uygun olacak. Mesela 800 liraya alınabilecek koç, arefe güne 650 liraya alınabilir."

Karakaş, "İnsanlar geliyor bakıyor, eğer gücü yetiyorsa ortak sayısını arttırıyor, bütçesi el verdiği kadar almaya çalışıyor. Her keseye göre kurbanlık var." ifadesini kullandı.

600 kilogram ağırlıyla hayvan pazarında dikkati çeken "Paşa" isimli tosunun sahibi Ahmet Dolma, üç yıldır bu mesleği yaptığını dile getirdi.

Kurbanlık fiyatlarının geçen seneye oranla çok değişmediğini aktaran Dolma, "Elimizde 600 kilogram canlı ağırlığı olan 'Paşa' gibi hayvanlar var. Bunları da 10 bin ile 11 bin liraya satıyoruz. Vatandaşların ilgisi yoğun. Bayrama birkaç gün kala burası daha yoğunlaşır." dedi.