ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde son birkaç gün içinde artan ishal vakaları nedeniyle ilçe sularından numuneler alınarak inceme başlatıldı.

Ünye Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "19 Ağustos 2017 Cumartesi günü, ilçemizde ishal vakalarında ciddi bir artış oldu. Cumartesi sonrasıysa ishal vakalarında azalma gözlendi. Konuyla ilgili Ünye Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin Güney ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıdan sonraysa ilçedeki içme sularından numuneler alınarak inceleme başlatıldı." dedi.

Yeşilduman, tahlil sonuçlarının cuma günü belli olmasını beklediklerini belirterek, alınan sonuçların ardından kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını sözlerine ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (OSKİ) Müdürü Fatih Yürük ise fındık hasat zamanında bu vakalarda artış olduğunu söyledi.

Yürük, fındık hasat döneminde ishal şikayeti yaşayan hastaların şebeke suyu içmediğini ve farklı yerlerden su ihtiyacını temin etmesi nedeniyle şikayetlerin arttığını ifade etti.

Yürük, şebeke suyu haricinde suların tüketimi konusunda dikkatli olunması uyarısı yaptı.