ORDU (AA) - Kış mevsiminin habercisi kestane kebap Ünye'de tezgahlarda yerini aldı.

Ünye'de 50 yıldır kestane kebap yaparak geçimini sağlayan Neşet Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın ilk kestane kebabının satışa sunulduğunu söyledi.

Kestane sezonunun yeni başladığını ve fiyatların geçen yılla aynı olduğunu ifade eden Neşet Koç, "Yerli kestanemiz çıkıyor, ancak kebabı olmuyor. Kebaplık şu anki kestanelerimiz Zonguldak'tan kilosu 13-14 liraya geliyor. Kebap olarak pişirdiğimiz 100 gramını ise 3 liraya satıyoruz. İlerleyen günlerde ucuzlayacaktır. Sezonumuz mart ayına kadar sürüyor." dedi.

Vatandaşın kestaneye ilgisinin de iyi olduğunu ifade eden Koç, "Vatandaşlarımızın ilgisi güzel ve ilerleyen günlerde fiyat düştükçe ilgi daha da artacak. Özellikle çocuklar ve gençler kestane kebaba ilgi gösteriyor. Vatandaşın isteğine göre 50 gram, 100 gram, 1 kilo olarak satıyoruz. Satışlar iyi, yeni sezondan umutluyum. Güzel satışlı bir kış geçireceğiz." diye konuştu.

Özel soba üzerinde pişirilen kestanenin kilosu 25 lira, 100 gramı ise 3 liradan satılırken, çiğ kestanenin kilosu ise 14-15 liradan satılıyor.