ORDU (AA) - Ünye ilçesinde, "Müşteri Memnuniyeti" eğitimi düzenlendi.

Esnaf ve sanatkarların AB'ye Uyum Yeteneklerinin Arttırılması (ADAPTESK) projesi kapsamında 8 pilot ilde yapılacak olan eğitimler Ünye'de başladı.

Ünye Gıda Maddeleri ve Satıcıları Esnaf Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Projenin Eğitim Koordinatörü Ersin Erdoğan, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Konferans Salonu'da, "Müşteri Memnuniyeti" konulu bir eğitim verdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun esnaf ve sanatkarlara, ayrıca çalışanlarına yönelik uyum ve yeteneklerini, mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla ADAPTESK projesi kapsamında eğitim çalışması gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, proje kapsamında Ünye'ye geldiklerini ve eğitimlerin 2017 yılının sonlarına kadar devam edeceğini söyledi.

Müşteri memnuniyeti konusunda empati, diksiyon ve ilişki gücünün önemine dikkat çeken Erdoğan, "Müşteri memnuniyetinde empati, yani kendinizi karşınızdaki insanın yerine koymak, diksiyon ve ilişkiler çok önemlidir. Müşteri memnuniyeti eğitimi, 'müşteri yoksa bir işin de yok demektir'den başlayan bir süreç. İşimizin gereği müşterilerle mutlaka iyi iletişim içinde olmamız lazım. Yeni müşteri kazanmak, mevcut müşteriyi elde tutmaktan daha zor, bu yüzden mevcut müşteriyi elde tutmak daha kolay. Biz de öncelikli olarak esnaflarımızın bunu elinde tutmasını istiyoruz. Bu eğitimin temel amacı da bu." dedi.

Erdoğan, "işletme" kavramının olduğu yerde "müşteri" kavramının da mutlaka olduğuna vurgu yaparak, "Eğer bir işletme varsa bunun müşterileri de olacak. Müşteriyi ise müşteri memnuniyeti ile var edeceğiz. Sizden bir defa mal veya hizmet almış biri artık sizin müşterinizdir. Bu kişinin tekrar hizmet alması, tekrar müşteriniz olması, size yeni müşteriler kazandırmasının tek bir yolu var o da müşteri memnuniyetidir." diye konuştu.

Eğitim programının, Ordu'nun Altınordu ve Ulubey ilçelerinde de yapılacağı öğrenildi.