ORDU (AA) - Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim öğrenim gören zihinsel engelli öğrenciler, bağımsız olarak hareket edebilme becerisi kazanmaları için uygulamalı alışveriş eğitimi yaptı.

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Merkezinin 17 özel öğrencisi ilçede bir markette öğretmenleriyle birlikte alışveriş yapmanın keyfini yaşadı.

Özel eğitim öğretmeni Şule Çelik, özel çocuklar için alışveriş yapma becerisi kazanmanın önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Biz çocuklarımızla sınıflarımızda bir yıl boyunca alışveriş yapma becerisi konusunda çalışma yaptık. Sınıflarımızda küçük küçük materyallerle reyonlar oluşturduk ve uygulamalı olarak alışveriş yapma konusunda çocuklarımıza bilgi edindirdik. Normal çocuklar için alışveriş yapma becerisi çok basit gibi dursa da bizim çocuklarımız için çok önemli ve çok büyük bir olay. Alışveriş becerisinin bizim için amacı çocuklarımızın velilerine, ailelerine ve başka kişilere bağımlı olmadan kendi istekleri doğrultusunda amaçlarına ulaştırmak.”

Eğitime katılan özel eğitim 12. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Hatice Çetinkaya, "Bugün bisküvi ve meyve suyu aldım. Fişimi kontrol ettim. Alışveriş yapmayı çok sevdim." dedi.