ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde vekaletle kurban kesimi konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant kuruldu.

İlçe Müftülüğünce Cumhuriyet Meydanı ve Merkez Büyük Cami önünde açılan stantta görevliler, vekalet yoluyla kurban kesimine ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.

Stantta görevli Gazi Cami İmam Hatibi Yusuf Okuyucu, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl Kurban Bayramı döneminde vekalet yoluyla kurban kesildiğini belirterek, vatandaşları da bu konuda bilgilendirmek amacıyla stant kurulduğunu söyledi.

Vatandaşın stanttan bilgi alıp vekaletle kurban kesimi için başvuru yapabileceğini anlatan Okuyucu, şunları kaydetti:

"Burada bize müracaat eden vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Vekaletle kurban vermek isteyen kişiden kurban bedeli olarak belirlenen yurt içi 690, yurt dışı 500 lirayı alıp form doldurup kendisine veriyoruz. Emanet ettiği parasını da bankaya götürüp yatırıyoruz. Parayı yatırdıktan sonra vatandaşın kurbanı, Kurban Bayramı'nda kesiliyor ve kesildikten sonra da o parayı yatıran vatandaşa kurbanının kesildiği yere ilişkin mesaj geçiliyor. Bu çalışmayla vatandaşlarımız müftülüğe kadar yorulmadan bizlerden de bilgi alabiliyor ve müracaat edebiliyor."

Her iki stantta da Arefe Günü'ne kadar hizmet verileceği belirtildi.