TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organik tarım yapan üreticilere ücretsiz gübre dağıtıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Trabzon'un içme suyu kaynağını en iyi şekilde korumak ve bölgedeki çiftçilerin mağdur olmasının önüne geçmek için Atasu Barajı bölgesinde başlatılan organik tarım uygulamasına destek olmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, organik tarım projesi kapsamında, bu yıl yapılan toprak analiz sonuçlarına göre üreticilere 100 ton tarım kireci ve 76 ton solucan gübresi dağıtılmaya başlandığı vurgulanarak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da şu ifadelerine yer verildi:

"Atasu Barajı Trabzon'umuzun en önemli içme suyu kaynağımızdır. Bu kaynağın en iyi şekilde korunması hepimizin görevidir. Baraj havzasında özellikle fındık tarımı yapılmakta olup tarımdan kaynaklanan kimyasal gübre, yabancı ot ilacı ve inteksitit gibi içme suyuna karışabilecek kimyevi maddelerin havzada kullanılması Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğine göre yasaktır. Bunları kullanmayan çiftçilerimizin ürünlerinde verim kaybı olacağından hem içme suyu kaynağımızı bu kirleticilerden korumak, hem de baraj havzasında yaşayan çiftçilerimizin bu dezavantajlı durumlarını avantaja çevirebilmek için organik tarım projesini destelemeye devam ediyoruz. Bir yandan baraj havzasında yaşayan çiftçilerimizin toprak analizlerini ücretsiz olarak yaparken diğer yandan toprağın ihtiyaç duyduğu tarım kireci ve organik gübreleri çiftçilerimize ücretsiz veriyoruz. Bu yıl yapılan analiz sonuçlarına göre 100 ton tarım kireci ve 76 ton solucan gübresi dağıtımına başladık. Bölgede kooperatif çiftçileri tarafından kullanılmak üzere gübre deposu yapımına da katkı verdik. Bölgedeki çalışmalarımıza devam edeceğiz."