BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi öğrencileri, Sivas’ın Çobansaray köyü ilköğretim okulunda okuyan yardıma muhtaç öğrenciler için, Bartın Gençlik İçin Hareket Derneğince başlatılan, “Üşüyen Eller, Sıcak Gönüller” yardım kampanyası kapsamında topladıkları, kırtasiye, mont, ayakkabı, atkı, bere, eldiven gibi yardım malzemelerini, öğrencilere ulaştırmak için Sivas’a hareket etti.
Bartın Gençlik İçin Hareket Derneği Başkanı Ahmet Abalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas’ın Çobansaray köyü ilköğretim okulunda okuyan yardıma muhtaç öğrencilerin, Sivas’ta çalışan bir arkadaşları tarafından fark edildiğini söyledi.
Yardım götürdükleri okulda okuyan öğrencilerin gerçekten yardıma muhtaç durumda olduğunu ifade eden Abalı, şunları belirtti:
"Arkadaşımız bize bu durumu anlattığında bizde Bartın Gençlik İçin Hareket Derneğin olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Yaklaşık 1 ay kadar kentteki esnaflardan yardım malzemelerini topladık. Bugünde inşallah yola çıkacağız, yarın sabah Sivas’ta olacağız. 29 Ekim’i inşallah oradaki yardıma muhtaç öğrencilerle kutlayacağız.”