ORDU (AA) - İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere muhtarlar toplantısı yapıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Vali Yardımcısı ve Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Vali Yardımcısı ve Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, bazı daire müdürleri, ilçe protokol mensupları ile Gülyalı, Gürgentepe, Perşembe ve Kabadüz ilçelerinin muhtarları katıldı.

Toplantıda, muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara değer verdiğini belirtti.

"Sizlerin talepleri ve sorunlarıyla yakından ilgilenmek üzere valilikler ve belediyeler bünyesinde bürolar oluşturuldu." diyen Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Muhtarların istek, dilek ve şikayetleri öncelikle ele alınsın, takip edilsin ve sonuçlandırılsın diye elektronik yazışma sistemi kuruldu. Her türlü ihtiyaç, dilek ve şikayetleriniz bizim arkadaşlarımız tarafından kayıt ediliyor. Muhtarlar arkalarında bir kitleyi temsil ediyorlar. Devlet ve millet arasında bir köprüdür. O nedenle öncelik verilmesi gerektiği konusunda dikkat etmemiz gerekiyor. Daire müdürlerimize, muhtarlarımızın istek, dilek ve şikayetlerini öncelikle ele almalarını ve yapılabilecek talepleri yerine getirmeleri, yapılamayacak olanları da yetkili mercilere iletmeleri konusunda gerekli talimatı verdim."

Gelinen makam ve mevkilerin önemine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Vatandaşın sizi seçmesi ve muhtar olarak başında görmesi bizler için de değerlidir. Türkiye geliştikçe, demokrasi, insan hakları belli seviyelere geldikçe bu daha da ileriye gidecek. Muhtarlarımızın ve seçilmiş insanlarımızın değeri daha da artacak." diye konuştu.

Toplantıda, mahalle muhtarları söz alarak, mahallelerinin sorunları ile ihtiyaç ve şikayetlerini dile getirirken, daire müdürleri de muhtarlara kendi taleplerini ilettiler ve kendilerinden istenen ihtiyaç ve şikayetleri tek tek not aldılar.