ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na, kent turizminin tanıtımına yönelik çalışmaları nedeniyle Gölköy Belediyesince fahri hemşehrilik beratı verildi.

Gölköy Belediye Meclisi, Ordu'nun tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ederek tanıtımını yapan Balkanlıoğlu'na, fahri hemşehrilik beratı verilmesini kararlaştırdı.

Balkanlıoğlu'na fahri hemşehrilik beratı, İstanbul Maltepe'de düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinde düzenlenen törenle takdim edildi.

Vali Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, fahri hemşehrilik beratının, kendisi için çok anlamlı bir hediye olduğunu belirterek, teveccüh gösterenlere teşekkür etti.

Fahri hemşehrilik beratının, kendisi için büyük bir ödül ve sürpriz olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu'nun fahri hemşehrisi olmak, Gölköylüler'in hemşehrisi olmak benim için büyük bir şereftir. Ben Ordu'yu ve Gölköy'ü hakikaten ilk gördüğüm an aşık olan bir insanım. Sadece kendim şahsi olarak onlarca kez Gölköy'e gelmişimdir. Bu güzelliği herkes görsün, turizm canlansın, Gölköy kazansın, Ordu kazansın diyerek de ilçenin tanıtımı noktasında büyük gayretler gösteriyoruz. Gölköy bunu hak ediyor, Ordu bunu hak ediyor."

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ise Balkanlıoğlu'nun Ordu'nun ve Gölköy ilçesinin turizm alanında tanıtılmasına yaklaşık 3 yıldır büyük katkılar sağladığını belirterek, "Gölköy ilçemize olan sevgisini, enerjisini tanıtıma dönüştüren Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, gerek sosyal medya hesaplarında, gerekse yerel ve ulusal basında, her alanda Gölköy'ün adını duyurmuştur. Kendisine zaman zaman Ulugöl'de denk geliyoruz. Bazen de misafirlerini burada ağırlıyor. Kendisini biz artık bir Gölköylü olarak görüyoruz." diye konuştu.

Törende, Balkanlıoğlu'na fahri hemşehrilik beratı, AK Parti Ordu Miletvekili Ergun Taşçı ve Gölköy Bölediye Başkanı Ali Kemal Mert tarafından takdim edildi.