ORDU (AA) - Kızılay Ordu Şube Yönetimi, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, kan bağışı konusunda destek istedi.

Kızılay Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen ile Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez’i kabul eden Vali Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada, "Stoklarda azalmalar yaşanmış. Yakınlarına veya kendisine kan ihtiyacı olanlar için kan hayat meselesi oluyor ve büyük önem arz ediyor. Kanların sağlımızda verilmesi belki kendimizin, belki sevdiklerimizin, belki de bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacak. Bağışların en büyüğü insan hayatını kurtarmak ve bu iş için kan bağışı yapmaktır." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, kan vermenin önemine de vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızı bu sıkıntılı süreçte Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum. Kan vermekten dolayı vatandaşlarımız çekinmesinler. Kan vermek, vücuda daha fazla sıhhat veriyor. 2015 yılı verilerine göre 2016 yılında yüzde 17 artış var ve toplam bağışlanan kan miktarı 24 bin 199’u bulmuş. Ancak, bu yeterli değil. Daha fazla kana ihtiyaç var. Çünkü kan ürünleri ihtiyaca göre veriliyor."

Kızılay kan bağış aracının önümüzdeki günler içerisinde valilik binası önünde olacağını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Valilik çalışanlarımız kan verecek. Herkesi kan bağışına teşvik edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez de, Vali Balkanlıoğlu’na destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.