ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte kısa bir süre önce hizmete giren TRT'nin Ordu Haber Bürosu'nu ziyaret etti.

Vali Bakanlıoğlu, beraberinde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile TRT bürosuna yaptığı ziyarette, TRT Ordu Temsilcisi Gülsüm Aktürk, muhabir Kenan Burhan ve kameraman Fikret Başkan tarafından karşılandı.

TRT Ordu Haber Bürosu’nun, Ordu'ya hayırlı olmasını dileyen Balkanlıoğlu, TRT'nin yaptığı haberler, belgeseller ve programlarla Ordu'nun tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş'un, TRT'den sorumlu olmasının Ordu için bir şans olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, "TRT, Başbakan Yardımcısı ve ilimizin Milletvekili Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a bağlıdır. Ordu'da eksikliği hissedilen TRT bürosunun açılmasını Sayın Başbakan Yardımcımız sağlamıştır. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'yu her yönüyle tanıtma gayreti ve çabası içinde olduklarını ifade ederek, "Ordu'da turizm odaklı bir gelişme ve kalkınma sağlamak amacıyla başlattığımız tanıtım faaliyetleri kapsamında birçok ulusal ve uluslararası yayın yapan televizyon kanalları Ordu'da program, belgesel, haber çekimleri yaptılar ve bunları televizyonlarda defalarca yayınladılar. Devlet televizyonu olan TRT de bu televizyon kanallarımızdan birisidir. Onlar da defalarca Ordu'ya gelerek program, belgesel ve haber çekimleri yaptılar ve bunları yayınladılar. Daha geçen gün 'Nefes Alan Topraklar' belgeselini yayınladılar. Harika bir çekim tekniği ile çekimleri yapılan belgeselde, Ordu'nun bütün güzellikleri muhteşem bir şekilde sergilenmekte."

TRT'nin, Ordu'da yürütülen devlet yatırımları ve hizmetlerle ilgili olarak da güzel haberler yayınladığını belirten Balkanlıoğlu, "TRT'nin Ordu'da bir haber bürosunun olması bir ihtiyaçtı aslında. Bu ihtiyaç giderilmiş oldu. Burada görev yapacak arkadaşlara başarılar, kolaylıklar diliyorum. TRT Haber Bürosu'nun ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu