ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsünü gezdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Vali Çınar'ın, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, İbn-i Sina Kütüphanesi ve Sosyal Tesislerini gezerek, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldığı bildirildi.

Çınar, ziyarette yaptığı açıklamada, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin Batı Karadeniz Bölgesi için önemli bir sağlık hizmet sunucusu olduğunu belirtti.

İbn-i Sina Kampüsü'nün uygulama ve araştırma merkezleri, hastaneleri ve eğitim birimleriyle Batı Karadeniz'in sağlık merkezi konumunda olduğunu dikkati çeken Çınar, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin eğitimi ve sosyal yaşamıyla ilgili her şey ayrıntılı bir şekilde düşünülerek hayata geçirilmiş. 7/24 çalışan bir kütüphane öğrencilerimiz için çok güzel bir fırsat. Bu gerçekten gurur verici. Üniversitemiz sağlık alanında çok önemli çalışmalar yapmış ve yapmaya devam ediyor.

BEÜ, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi ve laboratuvarlarıyla yalnızca akademik çalışmalar yapmıyor, kente ve tüm Batı Karadeniz bölgesine önemli hizmetler sunuyor. Sayın rektörümüzü ve çalışma arkadaşlarını çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum."