ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi'nde il birincisi olan başarılı kadın girişimciyi kabul etti.

"Üretimde Ben de Varım Gizemli Güzellik Şavşat Destinasyon Projesi" ile Artvin genelindeki 51 proje arasından yapılan yarışma sonucunda birinciliği elde eden Şavşat'ın Meşeli köyünden Filiz Küçükaltun, Vali Doğanay'ı makamında ziyaret etti.

Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, tarımın her alanında üreticilere destek verdiklerini belirtti.

Ömer Doğanay, özellikle üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, eğitmek ve uygulanabilecek projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini arttırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Girişimci ruha sahip olan ve ev pansiyonculuğuyla aile ekonomisine katkı sağlayan Filiz Küçükaltun'u başarılarından dolayı tebrik eden Vali Doğanay, İzmir'de yapılacak ülke birinciliği yarışmasında başarı diledi.

Küçükaltun da aile ekonomisine katkı sunmak amacıyla 2012 yılından itibaren kendi imkanlarıyla pansiyonculuk yaptığını ifade ederek, "Pansiyonumda konaklayan misafirlerimize yöremize özgü yaylalarda üretilen doğal ürünler sunuyoruz. Ahşap mimariye sahip olan pansiyonuz 6 odadan oluşuyor. Hijyen ve misafirperverliğe çok dikkat ediyoruz. Konuklarımızın köyden ayrılırken memnun olmaları bizleri çok mutlu ediyor. Devletimizin her türlü maddi ve manevi desteğini görüyoruz. Kendimizi alacağımız eğitimlerle daha da geliştirip ilimizin turizmine katkı sunmak istiyoruz." diye konuştu.