ARTVİN (AA) - Vali Ömer Doğanay'ın eşi Esma Doğanay, 20 yıl önce trafik kazası sonucu boyun felci olan ve solunum makinesine bağlı hayatını sürdüren İsminaz Özer'i (46), evinde ziyaret etti.

Doğanay, Özer'e çiçek takdim ederek, olaydan duyduğu üzüntüsünü dile getirdi, Özer ile bir süre sohbet ederek, yaşadığı sorunları ve taleplerini dinledi.

Eşinin çalıştığı kamu kurumu binasının bodrum katındaki ışık görmeyen rutubetli evde 20 yıldır hasta yatağında yaşamak zorunda olduğunu belirten İsminaz Özer, "Eşim ve ailemin içinde bulunduğu otomobil kaza yaptı. Kazada ben ağır yaralandım. Tam 20 yıldır yatağa ve solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda kaldım. Çok büyük acılar çektim. Allah'ıma şükürler olsun ki her şeye rağmen zor da olsa nefes alabiliyorum." dedi.

"Oyun oynayan çocukları, gökyüzünü ve uçan kelebekleri, kuşları ve doğayı gözlerimle görmek istiyorum." diyen Özer, şunları dile getirdi:

"Devletimizin benim gibi engelli vatandaşların yararlanması için çıkardığı ÖTV indirimli araç uygulamasından yararlanmak istiyoruz. Yatalak olduğum için uygun bir kamyonet veya minibüs tarzı bir aracımız olsa eşim güzel havalarda beni dışarı çıkarabilir. Aracın içinde hasta yatağında da olsa gün ışığını görmek istiyorum. Oyun oynayan çocukları, gökyüzünü ve uçan kelebekleri, kuşları ve doğayı gözlerimle görmek istiyorum."